Magyar Multi Program
Célzott vállalkozásfejlesztési program
A Magyar Kormány kiemelt célja az erős magyar vállalkozások létrejöttének támogatása, a magyarok életminőségének emelése és a gazdaság fenntartható gyarapítása érdekében. Az IFKA Iparfejlesztési Nonprofit Kft. által végrehajtott vállalkozásfejlesztési program (GINOP 1.1.4-16) új eleme, a Magyar Multi Program a nagy növekedési potenciállal bíró, innovatív és exportképes termékeket, illetve szolgáltatásokat előállító KKV-k megerősítését tűzte ki célul. Nemzetközi kutatások bizonyítják, hogy a gazdaság dinamizálásában kulcsszerepet játszanak az összes cég legfeljebb néhány százalékát kitevő, fenti kritériumoknak megfelelő kis- és közepes méretű vállalkozások.

Cégre szabott támogatás
A programban való részvételre kiválasztott vállalatok egyedi, kifejezetten a számukra kialakított, magas színvonalú fejlesztési segítséget kapnak. Ezáltal hatékonyan növelhetik nemzetközi versenyképességüket és építhetik márkájukat. Legyen szó szervezetfejlesztésről, folyamatfejlesztésről, üzleti tervezésről vagy szolgáltatások, termékek fejlesztéséről, szoros partneri együttműködésben megkapnak minden szakmai támogatást, amire szükségük van. A feldolgozóipari cégek komplex projektjeik megvalósításához is igénybe vehetnek forrásokat, a tudásátadáson túlmenően eszközfejlesztést is végrehajtva.

A HGC részeként
A Magyar Multi Program a HGC Középvállalati Fejlesztési Program részeként jött létre, az IFKA Iparfejlesztési Nonprofit Kft. szakmai gondozásában, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai felügyeletével.

A Magyar Multi Programban olyan vállalatok vehetnek részt, amelyek megfelelnek az alábbi kritériumoknak:

• mikro-, kis-, vagy középvállalkozásnak minősülnek;

• legalább négy lezárt üzleti évvel rendelkeznek;

• minimum 5 fős alkalmazotti létszám a 2017. évben;

• minimum 100 millió Ft nettó értékesítési árbevételt ért el a 2017. évben;

Nettó értékesítési árbevételüket tekintve megfelelnek az alábbi feltételnek:
  • középvállalkozások esetében 20%-os növekedést kell felmutatni a nettó értékesítési árbevétel adatok három éves (geometriai) átlagában a meghatározott időperiódusban;
  • mikro és kisvállalkozások esetében évi 100%-os növekedést kell felmutatni a nettó értékesítési árbevétel adatok három éves (geometriai) átlagában a meghatározott időperiódusban.

VAGY

  • nettó export értékesítési árbevételüket tekintve megfelelnek az alábbi feltételnek:
  • évi 50%-os növekedést kell felmutatni a nettó export értékesítési árbevétel adatok három éves (geometriai) átlagában és a nettó értékesítési árbevétel három éves (geometriai) átlaga legyen nagyobb nullánál a meghatározott időperiódusban;

A programba csak olyan vállalkozások vonhatók be, amelyek rendelkeznek a kevésbé fejlett régiókban (vagyis Közép-magyarországi régión kívül) székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel 2017. január 1-től és a fejlesztést ott tervezik megvalósítani.

Fejlesztési igénye nem mezőgazdasági, erdőgazdálkodási, halászati vagy a TEÁOR’08 12.00, 05.10-09.10, 19.10-20, 24.10, 30.11-12 és 33.11-20 kód szerinti tevékenységekre irányul.

Továbbá, amennyiben a vállalkozás főtevékenysége (2017. évben) az alábbi szakágazatokba tartozik, úgy nem jogosultak a Magyar Multi Programban való részvételre:

Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.-ről


A Magyar Multi Program minden vállalat egyedi értékeit hangsúlyozza
A program célcsoportját a nagy növekedésre képes, konvergencia régióban székhellyel vagy telephellyel rendelkező kis- és közepes méretű vállalatok képezik, amelyek menedzsmentje elkötelezett a további jelentős fejlődés és a partnerség alapú fejlesztés végrehajtása mellett.

A program részletes bemutatására a célcsoportba tartozó vállalkozások számára 2019. április 9-én kerül sor a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban. Az esemény a célcsoportba tartozó vállalkozások számára nyilvános, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Hamarosan elérhető lesz a programban való részvételhez elengedhetetlen előminősítési felület. Amennyiben Önt is érdekli, kérjük az alábbi felületen regisztráljon.
Magyarország Kormánya - Európai Regionális Fejlesztési Alap - Széchenyi 2020
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.