Magyar Multi Program

Célzott vállalkozásfejlesztési program
A Magyar Kormány kiemelt célja az erős magyar vállalkozások létrejöttének támogatása, a magyarok életminőségének emelése és a gazdaság fenntartható gyarapítása érdekében. Az IFKA Iparfejlesztési Nonprofit Kft. által végrehajtott vállalkozásfejlesztési program (GINOP 1.1.4-16) új eleme, a Magyar Multi Program a nagy növekedési potenciállal bíró, innovatív és exportképes termékeket, illetve szolgáltatásokat előállító KKV-k megerősítését tűzte ki célul. Nemzetközi kutatások bizonyítják, hogy a gazdaság dinamizálásában kulcsszerepet játszanak az összes cég legfeljebb néhány százalékát kitevő, fenti kritériumoknak megfelelő kis- és közepes méretű vállalkozások.

További információ a program céljáról és folyamatáról.


Cégre szabott támogatás
A programban való részvételre kiválasztott vállalatok egyedi, kifejezetten a számukra kialakított, magas színvonalú fejlesztési segítséget kapnak. Ezáltal hatékonyan növelhetik nemzetközi versenyképességüket és építhetik márkájukat. Legyen szó szervezetfejlesztésről, folyamatfejlesztésről, üzleti tervezésről vagy szolgáltatások, termékek fejlesztéséről, szoros partneri együttműködésben megkapnak minden szakmai támogatást, amire szükségük van. A feldolgozóipari cégek komplex projektjeik megvalósításához is igénybe vehetnek forrásokat, a tudásátadáson túlmenően eszközfejlesztést is végrehajtva.

A Magyar Multi Programba történő regisztráció és az előminősítési folyamatban való részvétel feltétele a fejlesztési forrásokhoz való hozzáférésnek.

További információ a program keretében elérhető fejlesztési forrásokról.


A részvétel feltételei
A Magyar Multi Program a HGC Középvállalati Fejlesztési Program részeként jött létre, az IFKA Iparfejlesztési Nonprofit Kft. szakmai gondozásában, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai felügyeletével.

A Magyar Multi Programban elsődlegesen olyan vállalatok vehetnek részt, amelyek megfelelnek az alábbi kritériumoknak:

  • mikro-, kis-, vagy középvállalkozásnak minősülnek;
  • legalább négy lezárt üzleti évvel rendelkeznek;
  • minimum 5 fős alkalmazotti létszámmal rendelkeznek és;
  • minimum 100 millió Ft nettó értékesítési árbevétellel.

Nettó értékesítési árbevételüket tekintve megfelelnek az alábbi feltételnek:

  • középvállalkozások esetében 20 százalékos átlagos, évesített növekedést kell felmutatni a nettó értékesítési árbevétel vonatkozásában a meghatározott időtávon (2014-2017);
  • mikro- és kisvállalkozások esetében 100 százalékos átlagos, évesített növekedést kell felmutatni a nettó értékesítési árbevétel vonatkozásában a meghatározott időtávon (2014-2017).

VAGY

Nettó export értékesítési árbevételüket tekintve megfelelnek az alábbi feltételnek:

  • 50 százalékos átlagos, évesített növekedést kell felmutatni a nettó export értékesítési árbevétel vonatkozásában, valamint a nettó értékesítési árbevétel átlagos évesített növekedése legyen nagyobb nullánál a meghatározott időtávon (2014-2017).

A programba csak olyan vállalkozások vonhatók be, amelyek rendelkeznek a kevésbé fejlett régiókban (vagyis Közép-magyarországi régión kívül) székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel és a fejlesztést ott tervezik megvalósítani, illetve fejlesztési igényük nem mezőgazdasági, erdőgazdálkodási, halászati vagy a TEÁOR’08 12.00, 05.10-09.10, 19.10-20, 24.10, 30.11-12 és 33.11-20 kód szerinti tevékenységekre irányul.

A Magyar Multi Program minden vállalat egyedi értékeit hangsúlyozza

A program célcsoportját a nagy növekedésre képes, konvergencia régióban székhellyel vagy telephellyel rendelkező, mikro-, kis- és közepes méretű vállalatok képezik, amelyek menedzsmentje elkötelezett a további jelentős fejlődés és a partnerség alapú fejlesztés végrehajtása mellett.

Tájékoztatjuk a tisztelt Pályázókat, hogy a Magyar Multi Program II. és III. felhívások előminősítéséhez kapcsolódó űrlapok beküldését, az előzetes tájékoztatásnak megfelelően, 2019. szeptember 2-án 10 órakor felfüggesztettük.

Adatkezlési tájékoztatónkat itt tekintheti meg: [adatkezelesi_tajekoztato]

Magyarország Kormánya - Európai Regionális Fejlesztési Alap - Széchenyi 2020
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.